Casa-Sculptura-Protuum.

Misschien vraag je je als eerste af:  wat is eigenlijk Protuum.

Nou:  Dat is, dat wat je nog allemaal kunt doen, voor je dood. Vaak wordt iemand geëerd, na de dood, Postuum, maar dat is naar mijn idee niet echt belangrijk. Wat doe je voor je dood. Geniet van het leven, ga er voor. Doe waar je gelukkig van wordt. 


Beeldhouwen in Puglia   Italië    Mei 2023
In een prachtige omgeving, tussen Martina Franca en Ceglie Messapica hebben we een huis met 8000 m2 grond, gelegen in een schitterend glooiend landschap.
In de tuin van dit schitterend gelegen huis, Casa-Sculptura-Protuum,  organiseer ik 6 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we gaan ook een ochtend schilderen. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lekker vrij te kunnen werken.
Tijdens de eerste dag kies je je steen.  Het terrein is bezaaid met mooie, goed te bewerken stenen.
Naast deze stenen zijn er ook mooie stukken albast, speksteen en serpentijn.  Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft.
Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.
We doen gezamenlijk een geleide meditatie in de ochtend.
We gaan een of meerdere dagdelen de omgeving wat nader bekijken.  Zo kunnen we naar Grottaglie (een keramiekstad), Ostuni, (de witte stad), naar Alberobello (de stad met de trulli's, Ceglie Messapica, Cave di Fantiano, enz , 6 Kilometer vanaf hier is een openbaar zwembad, (het strand is bijna een uur rijden.   Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal.
Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.

Zondag 21 mei tot zondag  28 mei  2023,  eventueel een of 2 dagen eerder, of later.  (uiteraard in overleg)

Maandag 29 mei tot maandag 5 juni  2023,  eventueel een of 2 dagen eerder, of later.  (uiteraard in overleg)

De dagen zijn van 8:30 tot 18:00 uur.
De lessen zijn in de ochtend, van  8:30  tot 12:30 uur.  Na de ochtend gewerkt te hebben aan je vorm ben je vast toe aan een ontspanmoment. Dat is er middels een uitgebreide lunch.  In de middag kun je vrij werken, maar ook eens lekker wandelen, behoort tot de mogelijkheden.  Heb je een auto gehuurd? Dan kun je er lekker op uit.  Tijdens de woensdagmiddag is er wellicht een yoga uur.  (afhankelijk van het weer).       Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, uitgebreide lunch,.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, stenen die je op het terrein vind, zijn gratis. De overige  2,50 tot 3 euro per kilo.

Kosten:    495 euro per week,  (excl. verblijf)

Kosten 850, (incl verblijf en diners)


Deze kamer waarin je verblijft heeft 2 eenpersoonsbedden, een ruime kledingkast,  bureau met stoel en gedeelde badkamer en woonkamer/keuken. De kamer is ruim van opzet. 


Wil je je eigen tent opzetten? Dat kan. Er is plek genoeg en een bed is aanwezig om er in te zetten. 

Kosten: plek en diners.  200 euro  per week


1 Beeldhouwdag in een prachtige tuin, tussen de olijven en de abrikozenbomen

Donderdag 8 juni, Vrijdag 9 juni of Zaterdag 10 juni

Aanvang 8:30 uur ,  in de middag een uitgebreide lunch en dan werken tot 18:30 uur

Kosten 65 euro  (incl steen)  per dag

 
Voor het vervoer van het vliegveld Bari, (1,5 uur) en het vliegveld Brindisi (1 uur) raad ik je aan een auto te huren.  Door vanuit Weeze (Düsseldorf)  te vliegen bespaar je zo 100 euro.  Openbaar vervoer duurt heel erg lang. Als je met meerder personen komt, kun je natuurlijk ook een taxi regelen en de kosten delen.

 

Aanmelden kan via mail.
 
E-mailen
Bellen
Map
Info