Beeldhouwcursus, 2022     eerste lessen 7 januari   (Even geen les van 29 januari tot en met 5 februari)

Elke week werken in een steen. Hard of zacht, groot of klein, het maakt niet uit. Door eerst kennis te maken met het ambacht zal je gaande weg ervaren dat elk werk steeds meer over jezelf zegt. Het is bijna als een spiegel. Je gaat steeds meer zien en ontdekken van jezelf. Tijdens de lessen krijg je veel persoonlijke begeleiding.  

Dinsdag-, Donderdag-, Vrijdagochtend     9:30 tot 12:00 uur.

Maandagmiddag  13:30-16:00 uur.

Dinsdagavond  19:15 tot 21:45.        

12 lessen 215 euro

Beeldhouwworkshop, maximaal 5 personen :

Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.        

Al doende ontstaat meestal de vorm. Soms heb je al een voorop bedacht idee. Ook dat is mogelijk, maar sta er niet gek van te kijken als je aan het eind van de dag met iets heel anders naar huis gaat.  Vaak is dat wat er gebeurt. Hoe dan ook je neemt jezelf mee in je beeld. Soms moeilijk, maar meestal zie je zelf op een bepaald moment ook de schoonheid er van.  Elke keer weer verrassen.

Zaterdag 12 februari, Zondag 13 februari,  Zaterdag 19 maart, Zondag 20 maart van 10:00 tot 16:30 uur, kosten 65 euro per hele workshop, incl. gebruik gereedschap, lunch, koffie/thee, excl. steen.

De steen, speksteen, albast of serpentijn kost ca. 2,50 per kilo. Tijdens een beeldhouwdag werk je gemiddeld genomen in een steen van ca. 4 kilo.

Stenen zijn ter plaatse te koop.


Tekenen met kleurpotloden.  maximaal 4 personen 


4 Keer een woensdagochtend of woensdagavond tekenen met kleurpotloden. Aan de hand van een voorbeeld leer je vergroten, kiezen van eigen kleuren en de kracht van kleurpotloden. 

Je werk op papier van ca. 50 x 70 cm.

Lekker ontspannend tekenen.

De ochtenden en avonden zijn inclusief alle materialen, koffie/thee/koek

Je mag een eigen uitgangspunt meebrengen, Bijv. een ansichtkaart, of foto. Of... een ter plekke uitzoeken. Keuze genoeg. 

Eerste woensdag 16 februari.  09:30 uur-12:00 uur  of  19:00-21:30

Kosten 110 euro


4 Dagen beeldhouwen in Holten, Overijssel. 

1 dag Paper-art workshop in Holten, Overijssel

In de tuin van dit schitterend gelegen huis organiseer ik 4 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we gaan ook een ochtend schilderen. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lekker vrij te kunnen werken.

Tijdens de eerste dag kies je je steen, of maak je eerst kennis met je zelf meegebrachte steen. Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft. 

Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.   

We doen gezamenlijk een geleide meditatie, (optioneel) 

We gaan een dagdeel de omgeving wat nader bekijken.   Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal. 

Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.

Woensdag  4 t/m 7 mei 2022.     10:00 tot 16:30 uur       Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, lunch.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, voor 2,50 tot 3 euro per kilo. 

Kosten: 300 euro

Aanmelden kan via mail. 

Paper-art workshop  Dinsdag 3 mei   10:00 tot 16:30 uur. 

Tijdens de workshop komen alle facetten van papier aan de orde. Zo ga je zien hoe je met een verloren mal kunt werken, kunt werken op gaas, of karton, hoe je papier-maché doet, hoe je werkt met pulp, enz. Tijdens de dag werk je aan een project van maximaal 1 meter (let er op dat je het, niet droog, mee naar huis moet nemen. 

De workshop is incl. alle materialen, koffie/thee en lunch. Kosten 75,00 euro.

Het huisje bestaat uit 2 delen met 4 slaapplekken en 2 keukens en 2 badkamers. Het biedt dus mogelijkheid voor  maximaal 4 personen  (beter 2) om er te overnachten, verblijven. (een deel verblijf ik zelf in).  Deelnemers aan de workshop kunnen eventueel een deel van mij huren. Interesse? Vraag even naar de mogelijkheden.

Maximaal 5 nachten.    60 euro per nacht

Naast dit huisje heeft Holten diverse B&B's en het is maar 45 minuten rijden vanaf Duiven.


Kunstkamer:     Vooralsnog gaat dit niet door, maar wie weet...

Een avond met elkaar praten over kunst, kunststromingen, kunstenaars enz. Leerzaam en gezellig voor zowel kunstkenners als niet kunstkenners. Samen met elkaar foto's van kunstwerken bekijken en aan de hand daarvan vult de avond zich. Elke maand is er een ander thema. Zo kan het een onderwerp zijn. Bijvoorbeeld,  Vrouwen, Dieren, Abstract,.....  of een Kunstenaar, bijvoorbeeld Brancusi, Rodin, Camille Claudel, ....of een thema, bijvoorbeeld: wat is kunst, hoe bepaal je een prijs, hoe organiseer je een expositie...... vele mogelijkheden.   Binnenkort zal ik bekend maken wat in januari aan de orde komt..

Woensdag  26 januari  2022.    19:30-22:00 uur. Kosten 7,50 (incl. koffie/thee)

Woensdag 9 februari,  woensdag 9 maart, woensdag 13 april, 


BURN-OUT  CHILL-OUT  workshop: 

Zit je in een Burn-out, of heb je er een gehad, ben je erg druk en/of wordt je wel eens gek van jezelf, wil je eens iets anders..... dan is dit een hele mooie workshop voor je.  Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.

Aan het begin van de dag deel je met de anderen, als je dat wil, wat je zoal bezig houdt. Ik leg wat uit over de stenen en het gebruik van het gereedschap en je kiest intuïtief je eigen stuk. We doen een korte meditatie, (als iedereen van de groep daar oké mee is) en je gaat aan de slag. Al snel zul je merken dat je contact krijgt met de steen en dat je hoofd stil komt. Bij vele van ons een heerlijk moment. Gaande weg ontstaat er een vorm. De vorm zal/kan je veel vertellen over jezelf.  Indien er behoefte is  kunnen we dat aan het eind van de dag eens onder de loep nemen, maar als je dat niet wil, dan doen we dat niet.  Het is jouw dag.

Uiteraard zijn er pauzes en is er een mooie gevarieerde lunch inbegrepen, alsmede de steen en het gebruik van gereedschap

Datum nader te bepalen,  van 10:00 tot 16:30 uur, kosten 75 euro (all-in)     

Paper-art  Wat kan ik allemaal met papier  

Tijdens deze dag krijg je uitleg en voorbeelden te zien van papier. Wat je ermee kan doen en hoe je tot een eigen werk komt laat ik je zien. Je kunt aan de slag met een ruimtelijk werk, tot een meter groot. Aan het eind van de dag is je werk niet klaar en kun je er thuis nog heerlijk mee aan de slag. Je krijgt informatie zodat je nagenoeg alles kunt maken wat je maar wil. Je creativiteit wordt aangewakkerd en je hebt een gezellige dag. Kortom geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Datum: nog onbekend

Prijs: 75,00  (incl. koffie/thee, lunch en alle materialen.)


Coaching op creatief gebied?

Neem even contact met me op voor de mogelijkheden

 
E-mailen
Bellen
Map
Info