In de maanden juni, juli en augustus zijn er geen lessen.

Komend najaar zijn er uitsluitend nog workshops.

Beeldhouwen is, wat mij betreft, toch iets geheel anders dan een hoop andere creatieve vormen. Het is veel meer een samenspel tussen hoofd, hart en ziel.
Hoe dan ook je neemt jezelf mee in je beeld. Soms moeilijk, maar meestal zie je zelf op een bepaald 
moment ook de schoonheid er van. Elke keer weer verrassend.


Beeldhouwworkshop  'n dag, maximaal 5 personen :

Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.      Al doende ontstaat meestal de vorm. Soms heb je al een voorop bedacht idee. Ook dat is mogelijk, maar sta er niet gek van te kijken als je aan het eind van de dag met iets heel anders naar huis gaat.  Je mag tijdens deze dag ook werken aan een beeld waaraan je al bezig bent.

September:  Dinsdag 6 september,  Zondag 18 september, Donderdag 22.   Oktober:  Donderdag 13, Vrijdag 14.  November:  Dinsdag 8, Donderdag 10, Zondag 20.        December: Donderdag 8, Zondag 11.

2023

Januari:  Zaterdag 21, Zondag 22.      Februari: Vrijdag 17, Dinsdag 21 februari.       Maart: Vrijdag 24, Zondag 26

van 10:00 tot 16:30 uur, kosten 75 euro per hele workshop (ex-cursisten krijgen 10 euro korting) , incl. gebruik gereedschap, lunch, koffie/thee, excl. steen.   De steen, speksteen, albast of serpentijn kost ca. 2,50 per kilo. Tijdens een beeldhouwdag werk je gemiddeld genomen in een steen van ca. 4 kilo.

Beeldhouwworkshop  'n  halve dag, maximaal 5 personen :

Een halve dag werken in steen.  Raspen, hakken, schuren, polijsten.
Starten met een nieuw beeld, of werken aan een beeld waaraan je al bezig bent.
Van 9:30 tot 12:30 uur, kosten 30 euro per ochtend incl. gebruik gereedschap, lunch, koffie/thee, excl. steen.   De steen, speksteen, albast of serpentijn kost ca. 2,50 per kilo.
Stenen zijn ter plaatse te koop.

Vrijdag 9 september, 23 september,   

Tekenen met kleurpotloden.  maximaal 4 personen.


4 Keer een woensdagochtend of woensdagavond tekenen met kleurpotloden. Aan de hand van een voorbeeld leer je vergroten, kiezen van eigen kleuren en de kracht van kleurpotloden. 
Je werk op papier van ca. 50 x 70 cm.
Lekker ontspannend tekenen.
De ochtenden en avonden zijn inclusief alle materialen, koffie/thee/koek
Je mag een eigen uitgangspunt meebrengen, Bijv. een ansichtkaart, of foto. Of... een ter plekke uitzoeken. Keuze genoeg. 
Eerste woensdag (ochtend/avond)  7 september. 09:30 uur-12:00 uur , 19:00 tot 21:30 uur

Eerste woensdag-ochtend 16 november  09:30 uur-12:00 uur.

Kosten 110 euro, all-in 

 Kunstkamer:     Vanaf  donderdag 22 september

Een donderdagavond per maand met elkaar praten over kunst, kunststromingen, kunstenaars enz. Leerzaam en gezellig voor zowel kunstkenners als niet kunstkenners. Samen met elkaar foto's van kunstwerken bekijken en aan de hand daarvan vult de avond zich. Elke maand is er een ander thema. Zo kan het een onderwerp zijn. Bijvoorbeeld,  Vrouwen, Dieren, Abstract,.....  of een Kunstenaar, bijvoorbeeld Brancusi, Rodin, Camille Claudel, ....of een thema, bijvoorbeeld: wat is kunst, hoe bepaal je een prijs, hoe organiseer je een expositie...... vele mogelijkheden.   Binnenkort zal ik bekend maken wat in september aan de orde komt..


Paper-art workshop  Zaterdag 17 september 10:00 tot 16:30 uur.

Tijdens de workshop komen alle facetten van papier aan de orde. Zo ga je zien hoe je met een verloren mal kunt werken, kunt werken op gaas, of karton, hoe je papier-maché doet, hoe je werkt met pulp, enz. Tijdens de dag werk je aan een project van maximaal 1 meter (let er op dat je het, niet droog, mee naar huis moet nemen.
De workshop is incl. alle materialen, koffie/thee en lunch. Kosten 80,00 euro.

Paper-3D  Wat kan ik allemaal met papier   4 x op dinsdagochtend.
Tijdens deze 4 ochtenden krijg je uitleg en voorbeelden te zien van papier. Wat je ermee kan doen en hoe je tot een eigen werk komt laat ik je zien. Je kunt aan de slag met een ruimtelijk werk, tot een meter groot. Aan het eind van deze serie is je werk misschien niet klaar en kun je er thuis nog heerlijk mee aan de slag. Je krijgt informatie zodat je nagenoeg alles kunt maken wat je maar wil. Je creativiteit wordt aangewakkerd en je hebt gezellige ochtenden. Kortom geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Dinsdagochtend, Eerste ochtend 13 september   9:30-12:00 uur:
Maximaal 4 personen
Prijs: 120  (incl. koffie/thee, lunch en alle materialen.)

Beeldhouwen in Puglia   Italie    oktober 2022  / Mei 2023

Interesse??? Kijk eens naar de aparte pagina op deze site.


5 Dagen beeldhouwen in de natuur in Nederland   2023
In de tuin van een huis, gelegen tussen de bomen, organiseer ik 5 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we gaan ook een ochtend schilderen/ tekenen. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lekker vrij te kunnen werken.
Tijdens de eerste dag kies je je steen, of maak je eerst kennis met je zelf meegebrachte steen. Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft.
Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.
We gaan een dagdeel wandelen en de omgeving wat nader bekijken.   Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal.
Elke dag starten we met een terugblik en een korte meditaitie.
Maandag  tot en met vrijdag.     10:00 tot 16:30 uur       Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, lunch.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, voor 2,50 tot 3 euro per kilo.
Kosten: 350 euro

mei of juni
Aanmelden kan via mail.

BURN-OUT  CHILL-OUT  beeldhouwworkshop:  midden september

Zit je in een Burn-out, of heb je er een gehad, ben je erg druk en/of wordt je wel eens gek van jezelf, wil je eens iets anders..... dan is dit een hele mooie workshop voor je.  Een hele dag werken in een stuk steen van ongeveer 5 kilo. Raspen, hakken, schuren, polijsten.

Aan het begin van de dag deel je met de anderen, als je dat wil, wat je zoal bezig houdt. Ik leg wat uit over de stenen en het gebruik van het gereedschap en je kiest intuïtief je eigen stuk. We doen een korte meditatie, (als iedereen van de groep daar oké mee is) en je gaat aan de slag. Al snel zul je merken dat je contact krijgt met de steen en dat je hoofd stil komt. Bij vele van ons een heerlijk moment. Gaande weg ontstaat er een vorm. De vorm zal/kan je veel vertellen over jezelf.  Indien er behoefte is  kunnen we dat aan het eind van de dag eens onder de loep nemen, maar als je dat niet wil, dan doen we dat niet.  Het is jouw dag.

Uiteraard zijn er pauzes en is er een mooie gevarieerde lunch inbegrepen, alsmede de steen en het gebruik van gereedschap

Datum nader te bepalen, wellicht  zondag 11  september,  van 10:00 tot 16:30 uur, kosten 80 euro (all-in)     


Coaching op creatief gebied?

Neem even contact met me op voor de mogelijkheden


Madeleine Corbey  Atelier-Galerie-Allegro   Brederode 20    6922BM Duiven  +31 (0)623937822
KvK 09119365          Art With a smile and a thought
Aanmelden voor een workshop of cursus? Dat kan via mail., Bij afmelding, 3 weken voor aanvang 25% en tot 1 week voor aanvang is 50% van de kosten verschuldigd. Daarna 75%. madeleine.corbey@kpnmail.nl

 
E-mailen
Bellen
Map
Info