Casa-Sculptura-Protuum.

Misschien vraag je je als eerste af:  wat is eigenlijk Protuum.

Nou:  Dat is, dat wat je nog allemaal kunt doen, voor je dood. Vaak wordt iemand geëerd, na de dood, Postuum, maar dat is naar mijn idee niet echt belangrijk. Wat doe je voor je dood. Geniet van het leven, ga er voor. Doe waar je gelukkig van wordt. 


Beeldhouwen in Puglia   Italie    oktober 2022  / Mei 2023
In een prachtige omgeving, tussen Martina Franca en Ceglie Messapica hebben we een huis met 8000 m2 grond, gelegen in een schitterend glooiend landschap.
In de tuin van dit schitterend gelegen huis, Casa-Sculptura-Protuum,  organiseer ik 6 dagen beeldhouwen met aanverwante creativiteit.  De nadruk ligt deze dagen op het beeldhouwen, maar we gaan ook een ochtend schilderen. Even uit je hoofd komen is belangrijk om lekker vrij te kunnen werken.
Tijdens de eerste dag kies je je steen.  Het terrein is bezaaid met mooie, goed te bewerken stenen.
Naaste deze stenen zijn er ook mooie stukken albast, speksteen en serpentijn.  Je maakt een concept, zodat je weet waar je heen werkt, of je volgt je gevoel en laat je leiden in wat dat je geeft.
Naast hele dagen werken in een stuk steen van maximaal 25 kilo, neem je af en toe afstand, we kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.
We doen gezamenlijk een geleide meditatie in de ochtend.
We gaan een dagdeel de omgeving wat nader bekijken.   Tijdens de dagen ga je hakken, raspen, schuren, polijsten.   Je kunt werken in speksteen, albast of serpentijn. Het gereedschap komt aan bod, en er is uitleg over de desbetreffende stenen.  Er wordt alleen met de hand gewerkt, niet machinaal.
Elke dag starten we met een terugblik en een klein thema voor de dag.
Zondag 23  tot zondag 30 oktober.  2022
21 mei tot en met 28 mei 2023
De lessen zijn in de ochtend, van  8:30  tot 12:30 uur.  Na de ochtend gewerkt te hebben aan je vorm ben je vast toe aan een ontspanmoment. Dat is er middels een uitgebreide lunch.  In de middag kun je vrij werken, maar ook eens de fiets pakken behoort tot de mogelijkheden.  Heb je een auto gehuurd? Dan kun je er lekker op uit.  Tijdens de woensdagmiddag is er een yoga uur.         Inbegrepen: gebruik van gereedschap, verf ed., schuurpapier, was, eventueel sokkelen,  koffie/thee, koek, lunch.  Exclusief: steen. Deze is ter plekke te koop, stenen die je op het terrein vind, zijn gratis. De overige  2,50 tot 3 euro per kilo.
Kosten: 495 euro


Er is een mogelijkheid om bij mij een kamer te huren, of een tent te gebruiken. De tent heeft 2 1-persoons compartimenten
Kosten, betreffend verblijf en avondeten Zullen binnenkort op de site komen.
Aanmelden kan via mail. 
E-mailen
Bellen
Map
Info