Atelier Allegro komende exposities Beeldend kunstenares Madeleine Corbey

Madeleine Corbey is een beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer, Madeleine woont en werkt in Duiven

Paper-art Spoorstraat 46-48, 6953 BZ Dieren Mijn naam is Madeleine Corbey en ik ben geboren in 1959, in het Limburgs dorp Ittervoort, vlakbij Thorn het witte stadje.

Art with a smile and a though

Als jongste kind van 4 geboren en wilde eigenlijk iets vreemds tijdens mijn jeugd: naar de Kunstacademie. Maar ja wie ging er nu naar de Kunstacademie in die tijd? Hoe wil je dan later geld verdienen? Nee…..dan maar na de MAVO, naar de HAVO en dan uiteindelijk MTS-bouwkunde, ook een beetje buitensporig voor een meisje destijds, maar vooruit dan maar.

Al vroeg ging ik op kamers in Maastricht. Om een beetje onder de mensen te komen, ging ik teken- en schilderlessen volgen. In de jaren erna werkte ik bij diverse ingenieursbureau’s in Maastricht, Hengelo en Groningen. Vervolgens als ambtenaar bij de Gemeente Arnhem en Duiven maar gelukkiger werd ik er niet van. Gedurende de jaren altijd allerlei teken- en schiderlessen blijven volgen in verschillende disciplines: algemeen, portret, olieverf.

In 1996 ben ik in Duiven beeldhouwlessen gaan volgen; dat was een goede zet: 3-dimensionaal werken gaf mij nieuwe uitdagingen.

LevenslessenTijdens de 2e zwangerschap kreeg ik bekkeninstabiliteit, wat me heeft doen stilstaan bij mijn leven. Ik werd volledig gegrepen door het werken met papier na het volgen van een cursus papier-maché. In de tijd dat ik stage liep bij een papierfabriek voor de MTS was ik al enorm gefascineerd hoe papier gemaakt werd, de overweldigende werking van warmte, het vele water……

Op advies van de docente van de papier-marché cursus besloot ik de opleiding Creatieve Handvaardigheid (VOBK) te gaan volgen. Ik kreeg meer ruimtelijk werk te doen en het werd voor mij erg duidelijk dat ik de kunstweg in moest slaan. Na de opleiding ben ik doorgegaan met het maken van papierobjecten. Nadat ik aan de beterende hand was van mijn bekkeninstabiliteit kon ik aan de slag, waardoor ik ook weer kon gaan beeldhouwen en het schilderen.

Het leek erop dat ik energie van jaren gespaard had en dat ik nu veel aankon; de inspiratie kwam me aanwaaien en ik had tijd tekort. Om te kunnen groeien, besloot ik dat er naast het gezinsleven en de kunst, geen tijd meer was om ambtenaar te zijn en nam in 2002 ontslag.

In 2006 kreeg ik een uitnodiging om mee te doen aan de Biënnale 2007 in Florence, een bekende Internationale kunstexpositie. Die uitdaging heb ik natuurlijk met beide handen gegrepen.

Mijn werken werden steeds persoonlijker en duidelijker wat ze me te vertellen hadden. Vrijwel alle werken hebben te maken met aandacht.

Na een tijd realiseerde ik me dat het tijd werd voor artistieke voeding, maar de kunstacademie, was niet meer wat ik zocht. Ik ging naar de Vrije Academie voor Beeldende kunst (VABK) in Driebergen-Zeist op het prachtige landgoed de Reehorst, om verder door te groeien op persoonlijk vlak en in mijn werk.

Scherper, duidelijker, krachtiger werk veelal van puur materiaal.

Thematische kunst

Na de Biënnale in Florence, ben ik nog meer gaan beseffen dat kartonpulp, eierdozenpulp en papierpulp prachtig materiaal is, dat je er mee kan spelen, zelf bepalen welke pulp waar gebruik wordt. Wat is er nu mooier, dat ook nog te laten zien in het uiteindelijke resultaat.

Ik gebruik papier vooral als expressie voor mijn thematische kunst. Ik wiil me hier mee uitdrukken, ik wil een tijdsbeeld schetsen of een fenomeen aan de kaak stellen etc dit werk vindt u vooral op de site Paperthoughts op deze site vindt u werken waarbij ik grote thema's aan de kaak stel. Dit vraagt wel iets van de onschuldig bezoeker, die zal even stil moeten staan bij mijn werk om het te kunnen doorgronden! Ik gebruik papier omdat het een eerlijk materiaal is en licht en niet elk werk hoeft voor de eeuwigheid geschapen te zijn in steen of gegoten in brons de mens is vergankelijk en zo ook zijn ideeën, denkbeelden en thema's

Stenen beelden

De grotere beelden beeldhouw ik vooral in albast, meestal transparant. Het licht speelt mooi mee in de uiteindelijke vorm en hoe kan het ook anders, meestal zijn het vrouwelijke vormen. Gestrekt, gespannen, verdraaid, altijd weer met een bepaald gevoel.

De kleinere beelden maak ik in speksteen. Deze stenen hebben prachtige kleuren en ook al zijn de beelden klein, ze zitten vol gevoel.

Schilderen doe ik graag vanuit een verhaal, een woord, een thema; dit leid me de weg. Een weg van veel kleur, natuurlijke materialen, laag over laag.

Werk van Madeleine te zien op de 4de verdieping van het Arsenaal1309 De afgelopen jaren ben ik naar vele tentoonstellingen geweest en heb inmiddels op zo’n 130 locaties mijn werken geëxposeerd. Sinds 2002 geef ik les in paper-art, beeldhouwen en materieschilderen.

Ik maak objecten van 20 cm tot 250 cm, met een twist. Waarbij ik het belangrijk vind om de medemens aan het denken te zetten en vrolijkheid (Allegro) over te brengen.

“Atelier Allegro: Art with a smile and a thought”Adres gegevens van Allegro

Adres Atelier-Galerie-Allegro
T.a.v. Madeleine Corbey
Brederode 20
6922 BM Duiven (Gelderland)
Tel 0316-281174 of 06-23937822
e-mail adres Atelier Allegro

Giro 9150207 t.n.v Atelier-Galerie-Allegro  
IBANL: NL 71 INGB 0009150207
KVK: 09119365 Arnhem    BTW-id NL001513188B84

Postadres Atelier Allegro
Brederode 20
6922 BM Duiven (Gelderland)
Openingstijden Atelier in overleg.


Madeleine Corbey is lid van de NABK Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) Madeleine is lid van de NABK voor meer info over de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK).

Madeleine Corbey is lid van de IAPMA the International Association of Hand Papermakers and Paper Artists Madeleine is lid van de IAPMA International Association of Hand Papermakers and Paper Artists meer info over de IAPMA.

BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars)Madeleine is lid van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) BOK
Atelier Allegro organiseert de Duivense Atelierroute En Omgeving Open Ateliers Duiven Madeleine als initiatiefnemer organiseerde in 2010, 2011, 2012, 2013 samen met Lora Harreveld DAREO de Duivense open Atelier route en ook 2014 staat op stapel Dareo
De Duivense Atelier Route / Ronde en omstreken is een initiatief van Madeleine om samen met andere kunstenaars uit Duiven, Groessen of Loo hun ateliers op een aantal dagen per jaar gezamelijk open te stellen. Op deze data kunt u bij +/-10 kunstenaars terecht voor meer informatie, kijkt u eens op de website van Dareo


contacteer Madeleine op facebook Madeleine Corbey op Xing Contact Madeleine op Linkedin Atelier Allegro op Facebook Atelier Allegro op Twitter
[ Home ] [ adres ] [ contact ] [ workshops ] [ exposities ] [ plastieken ] [ Beelden ] [ nieuwsbrief ] [ links ] [ presentatie ]