Atelier Allegro Home Exposities / workshops en cursussen van Atelier Allegro in Doesburg in 2013
Doesburg Het Arsenaal is geopend 7 juli

Doesburg* beeldhouw cursus en workshop in het Arsenaal Kloosterstraat 15 Doesburg (Gelderland) **
WorkshopBeeldhouwen 65,- EUR all inclusief materiaal, lunch en 5 kg steen, donderdag 22 augustus 2013 10:00-17:00
WorkshopDe dag/nacht van het beeldhouwen 100,- EUR all inclusieve, incl 8 kg steen, zaterdag 24 augustus 2013 12:00-00:00
CursusBeeldhouwen maandag-ochtend 6 lessen, 95,- EUR info2 september 201309:30-12:00
CursusBeeldhouwen dinsdag-ochtend 6 lessen, 95,- EUR info3 september 201309:30-12:00
CursusBeeldhouwen dinsdag-middag 6 lessen, 95,- EUR info3 september 201313:30-16:00
CursusBeeldhouwen dinsdag-avond 6 lessen, 95,- EUR info3 september 201319:15-21:45
CursusBeeldhouwen woensdag-avond 6 lessen, 95,- EUR info4 september2013 19:15-21:45
WorkshopPaperart € 75,- zaterdag info21 september 201310:00-16:30
Aan de data en prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, er geldt een minimaal en maximaal aantal cursisten, deze is afhankelijk van de locatie, ook de locatie kan mogelijk veranderen.
(*) De locatie Doesburg is niet zo lang van te voren te garanderen en is onder voorbehoud (maar ik zit er al 2,5 jaar).

Oorsponkelijk zou Para Limes hier haar intrek nemen een toonaangevend wetenschappelijk instituut, voor meer info klik hier of kijk in de Bouwhistorische documentatie
Het Grote Convent of Mariëngrave wordt reeds in 1334 genoemd, de kapel dateert van 1441. Na de reformatie deed het gebouw lange tijd dienst als militair arsenaal en doet dus nu tijdelijk dienst als kunstenaars atelier.

Het Arsenaal is gelegen aan de Kloosterstraat 15 in Doesburg.
Voor meer informatie over de kunstenares of de workshops kunt u terecht op de website www.atelier-allegro.nl of via 06-23937822.

Madeleine heeft een ruimte ingericht voor een expositie van haar werk en een ruimte als atelier en gaat hier om wat leven in de brouwerij te krijgen starten met een workshop en een cursus beeldhouwen.
Doesburg is een prachtige historische (hanze)stad in Gelderland met monumentale gebouwen. Doesburg ligt aan de Ijssel en is de ideale plaats voor een cursus of workshop en het Arsenaal is de mooiste locatie en het mooiste pand
De Mariengrave aan de Kloosterstraat 15 in Doesburg Galerie Allegro stelt werk tentoon in de kapel in Doesburg Madeleine Corbey beeldhouwt in het Arsenaal de Mariengrave in Doesburg Het beeldhouwatelier in Het arsenaal Doesburg, de lokatie voor een workshop of cursus Een impressie van de expositie ruimte in Het arsenaal Doesburg, open de eerste zondag van de maand
De Mariengrave (Het Arsenaal) in Doesburg Doesburg het Arsenaal is open op de culturele zondag Doesburg 7 juli 2013 12:00-17:00 Kloosterstraat 15 info klik hier

Verder is er altijd wat te beleven, atelier allegro heeft veel ervaring met pop-up locaties en u zult elke maand weer verrast worden wat er nu weer te zien of te beleven is. Soms is het alleen kijken, dan weer kunt u experimenteren maar ook een bijna filosofische discussie over de zin van kunst wordt door Madeleine niet geschuwd!
Madeleine verzorgt ook de lunches bij de workshop, daar wodt zo veel mogelijk met biologische ingredienten gewerkt en vanzelfsprekend wordt er ook rekening gehouden met de vegetarier, als u eenmaal een workshop gevolgd heeft bij Madeleine, zal u dit niet licht vergeten.
En hoewel eea natuurlijk om de kunst draait in het atelier en het maken van uw eigen creaties tijdens de workshop, speelt ook de gezelligheid een belangerijke rol. U leert als u er voor open staat andere mensen uit de groep kennen (een groep is meestal 4-9) personen en het is altijd mooi om te zien wat mensen met elkaar delen, nieuwtjes en ideeen die worden uitgewisseld en er mag worden gelachen.
Verder zou ik het bijna vergeten, maar in en om het Arsenaal is het een en al historie. Bij de grote poort vraagt u zich verbaasd af hoeveel mensen daar niet over gelopen hebben, de trappen ziijn uitgesleten. In de expositie ruimte ontbreekt de schouw (haard), maar met nevelig weer kunt u de haard nog steeds ruiken. Ik heb verder geprobeerd de tuin te onderhouden, maar de Doesburgse grond is zeer groeizaam, ongelofelijk hoe hoog het onkruid staat en toch is het mooi.
Madeleine Corbey exposeert in Gasthuis du Soleil Doesburg Doesburg Voor die mensen die denken ik heb dit werk vaker gezien, ik heb heel veel ge-exposeerd in Gasthuis du Soleil op de Culturele zondagen in Doesburg Gasthuisstraat 8, 6981 CS Doesburg. Gasthuis du Soleil wellicht heeft u mijn werk daar gezien ?


Klankschalen Aruna

VVV Doesburg VVV Doesburg


OpenCoffee Doesburg Open Coffee Doesburg

[ Home ] [ adres ] [ contact ] [ workshops ] [ exposities ] [ plastieken ] [ Beelden ] [ nieuwsbrief ] [ presentatie ]