Atelier Allegro bij de Florence Biënnnale 2007
Madeleine revealed two new works at the Biennale being "Feeling Good" and "Communications"
Home is Where the Heart is Communication Communication Biennale Florence opening ceremonie by Dilbert and George
Madeleine Corbey at Italian Florence Biennale Persbericht : Duivense kunstenares naar Italië.
Madeleine Corbey uit Duiven is door een internationale vakjury van Arte studio genomineerd en geselecteerd voor deelname aan de Biennale Florence 2007. De 6de Biënnale werd van 1 - 9 december gehouden in het Fortezza da Basso te Florence.
De Biënnale is een internationale toonaangevende tentoonstelling waar 840 kunstenaars uit 74 landen aan deelnamen. De openingsceremonie werd verricht door Gilbert & George van de bekende White Cube Gallery London. Madeleine heeft tijdens diverse studiereizen Italië regelmatig bezocht (Florence, Venetië, Volterra en Carrara en Pietrasanta). Florence is een plaats, met een rijk verleden op kunst gebied. Reden te over voor Madeleine om deze kans met beide handen aan te grijpen. Madeleine Corbey is een beeldend kunstenaar uit Duiven. Ze is in de Liemers vooral bekend om haar prachtige en kleurige pulpart en werken uit papier. Madeleine uit haar levenservaringen in haar werk, met als doel de kijker vrolijk te stemmen.


Madeleine is 28 November al naar Italie vertrokken, zij verbleef in hotel Casa Toselli op een kleine afstand gelegen van het Fortezza, 11 December kwam ze terug (met een dag vertraging in Milaan). Naast het bekijken van de werken van andere kunstenaars, het beantwoorden van vragen van de vele bezoekers, is vooral de communicatie tussen de kunstenaars belangrijk, de Biennale is de gelegenheid om andere internationaal werkende kunstenaars, galerie houders en conservatoren van musea te treffen. Na een lange dag is het dan in de binnenstad goed toeven om in gezelschap van collega kunstenaars te genieten van de italiaanse keuken, ook bezocht Madeleine op de "Biennale Internazionale Dell Arte Contemporanea" lezingen, gegeven door Gregorio Luke van onder andere Tina Modotti en Frida Kahlo
Madeleine werdt daarbij gesponsord, de sponsoren geloven in haar carriere en zijn blij Madeleine in haar carriere te kunnen ondersteunen
Hacoplast uw specialist in spuitgietmachines uit China in Aerdt en bouwbedrijf Ubbink
Hacoplast Bouwbedrijf Ubbink

Madeleine is lid van de dFBa een collectief van Nederlandse kunstenaars die dit jaar naar Florence gaan. De Nederlandse Biënnale gangers hebben zich verenigd in de dFBa. (Dutch Florence Biënnale artists), Madeleine Corbey heeft zich in April bij de dFBa aangesloten.
De dFBA exposeert gezamenlijk na de Biënnnale op 22 December en wel bij galerie Coopvaert in Rotterdam.
Atelier Allegro at Biennale Firenze
atelier_plastieken.htm
[ Home] [ adres] [ contact] [ workshops] [ exposities] [ plastieken] [ Beelden] [ nieuwsbrief] [ presentatie]